Vinterhagen

Fullisolerte uterom: «Vinterhager» kan du bruke hele året uansett hvor du bor i landet vårt. Da får du et lyst og hyggelig ekstrarom til disposisjon til lesing, hobby, lek, avslapping eller sosialt samvær med familie og venner.

/Vinterhage/index1.jpg

Hva menes med fullisolert?
Dette betyr selvsagt vanlig full isolering i gulv og vegger. Men det betyr også at alle glass og plater skal ha tilstrekkelig isolasjonsevne - og ikke minst at alle profiler skal ha brutt kuldebro for å hindre nedkjøling og kondens.
 

Mur- eller stålpipe?
- vi har gode løsninger for alle pipetyper.

Fleksibel løsning
Det er viktig med dører og vinduer som kan åpnes mye opp slik at man på varme dager virkelig «sitter ute». Enkelte ganger kan det bli svært varmt under «lystaket», da er man takknemlig for alle vindpust man kan få.

Ekstra krav til oppvarming
Uansett hvor gode våre løsninger er, isolerer de ikke like godt som tykke, isolerte tre- eller murvegger. Det betyr at man må påregne større energibruk i kalde måneder enn i de øvrige rommene i huset. Til gjengjeld varmes rommet fortere opp når solen titter fram. Vi anbefaler gulvvarme, men alle varmekilder kan brukes.

  Vinterhage med tett tak
Enkelte ønsker kun lys inn fra veggene og bygger vinterhager med panner- eller annen taktekking. Dette kan være en god løsning, men vi anbefaler da at man brukes maksimalt med glass i veggene for å få nok lys.

Peis- og vedovn
Mange installerer ildsteder i sine vinterhager, det er stemningsskapende og gir lun og god varme. I tillegg varmes rommet raskt opp.

 

Kombinasjonstak
Det går utmerket godt å kombinere tett tak med lystak. NB! Ønsker du mer lys i boligen uten å bygge på, kan også et kombinasjonstak være en god løsning. Vi fjerner da eksisterende taktekke fra et område og legger inn fullisolert «lystak». Vi har pene og tette overganger til alle typer taktekke.