Glasskvaliteter skyvepartier, faste partier og vinduer

Vi anvender en rekke forskjellige glasstyper og tykkelser alt etter behov og bruksområder.Alle våre glasskvaliteter er godkjente sikkerhetsglass!

/editor_files/123456.jpg

Vi tar sikkerhet på alvor og anvender utelukkende sikkerhetsglass, HERDET eller LAMINERT.

Illustrasjonen viser resultatet ved støt/knusing:

/editor_files/illustrasjon.jpg

Vanlig glass
knuses allerede ved små støt og påkjenninger. Resultatet er at det deles det opp i store, sylskarpe flak.

Herdet glass
pulveriseres Laminert glass slår kun sprekker

Isolerglass
består av sikkerhetsglass og energiglass

Herdet glass
Dette er glass som gjennom en herdingsprosess tilføres indre spenninger som gjør det 5-7 ganger sterkere enn vanlig glass (float glass) i samme tykkelse. Ved eventuell knusing vil denne økte spenningen resultere i at glasset granuleres i små biter. Skulle uhellet være ute vil denne type glass ikke føre til kuttskader.

Laminert glass
Glasset består av 2 tynne lag med glass med en seig plastfolie mellom lagene. Folien er ikke synlig, og det er først ved knusing at en vil se effekten av den. Glasset vil da kun slå sprekker og «bøye» seg alt etter hvilke belastninger det utsettes for. laminert glass brukes til frontruter på moderne biler.

Enkelt 4 mm herdet glass
- brukes nå som standard glass på alle våre glassfelter i enkeltglass. Enkeltglass vil virke isolerende ved at det skjermer for vær og vind, men det har relativt høy varmegjennomgang. Se U-verdi skala. Egner seg til bruk i hagestuer fra tidlig vår til sen høst.

Standard isolerglass 2-lags, herdet For hagestuer
- består at 2 stk 4 mm herda glass med en luftspalte på 9 mm i mellom (total glasstykkelse 17,5mm). Dette glasset gir god isolering, og bør velges dersom man vil bruke hagestuen mer enn fra tidlig vår til sen høst. U-verdi 2,8 se skala.

2-lags energiglass med Argon, herdet For vinterhager
- består av ett 4 mm herda glass og ett 4 mm energiglass (med belegget inni isolerglasset) og med en avstand på 16 mm mellom glassene (total glasstykkelse 24 mm).

I tillegg er mellomrommet fylt med Argon-gass for å øke isolasjonsevnen ytterligere. Ønsker du å ha beste mulig isolering, er dette valget. U-verdi 1,1 se skala.

Laminert glass 6 eller 8 mm
Er bygd opp av 2 stk. 3- eller 4 mm glass med en plastfolie limt i midten. Glasset brukes under rekke der det er høyde ned utenfor. Plastfolien i glasset reduserer betydelig falming forårsaket av sol og sterkt lys.